امام خمینی(قدسسرّه) دارای ابعاد شخصیتی متعدد وکم نظیری بود که هر کـدام از ویژگی ها و خصال آن روح قدسی بر محور خداجویی، اخلاص و وارستگی قرار داشت، عالم را محضر خداوند می دانست و اگر چه در زمین می زیست، امّا روحش در آسمان معنا پرواز می کرد، هیچ گاه خویشتن را مطرح نمی نمود. امام خمینی (رحمت الله علیه) در عرصه های گوناگون اخلاقی، عرفانی، علمی و زندگی عملی شخصیتی ممتاز و اسوه ای تمام عیار برای مشتاقان معنویت است. هرکس از این خورشید، نور معرفت میگیرد و از اقیانوس استغناء عزت معنوی وی جرعه ها می نوشد؛ برای راهیابی به ژرفای اندیشه و اعماق فضایلش باید سال های متمادی، کاوش ها کند.
بنا به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی): «یقیناً خصوصیات امام، استثنایی و ممتاز و بی نظیر است و هرچه در ابعاد شخصیت ایشان تأمل کنیم، این استثناء و امتیاز را بهتر و بیشتر می یابیم».(16/3/1368) معظمله میفرمایند:«درباره شخصیت حضرت امام (رحمت الل علیه) واقعاً نمی شود، حرف زد. وقتی بخواهیم، راجع به ابعاد شخصیت این عزیز و یادگار پیامبران، حرف بزنیم، می دانیم که ناقص خواهد ماند. زمان زیادی لازم است، تا زبان های گویا بتوانند، عظمت این شخصیت را حیطهبندی کنند. لذا من نمی خواهم در آن باره واقعاً صحبت کنم، زیرا ما کوچکتر از آن هستیم که بتوانیم در این زمینه به بررسی ابعاد شخصیت آن بزرگوار بپردازیم».(28/4/1368) البته متناسب با عظمت شخصیت رهبر کبیر انقلاب اسلامی (رحمت الله علیه) به قول شاعر میتوان گفت:
آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید
از همین رو لازم است رسانه ملی با استفاده از فرصتهای موجود و ظرفیتهای رسانهای به مناسبت روز رحلت امام خمینی(قدسسرّه) - مصادف با 14 خرداد- به تبیین، تشریح، جهتدهی صحیح، آگاهیبخشی و ... در جهت تبیین اهمیت و جایگاه امام خمینی(قدسسرّه) برای مخاطبان بپردازد.
به منظور دستیابی به هدف فوق توجه و استفاده از دیدگاههای رهبران انقلاب اسلامی راهگشا است. در این رابطه تلاش نمودهایم گزیدهای از دیدگاه بزرگان انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)، استاد مطهری(رحمت الله علبه) و آیت الله العظمی جوادی آملی(دام عزه) را در نوشتار حاضر تدوین نماییم. امید است مورد استفاده برنامهسازان محترم قرار گیرد.