حضرت علی(علیهالسلام)، سرور اوصیا و به فرمان خدا و تصریح پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله)، نخستین جانشین رسول خداست. امام علی(علیهالسلام)، از کودکی در دامان رسول خدا(صلی الله علیه و آله) پرورش یافت و از سرچشمه زلال هدایتش بهرهمند شد. او شاگردی وفادار و برادری پاک سرشت برای رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و نخستین کسی بود که به پیامبر اسلام ایمان آورد و با او نماز خواند. آن حضرت، صادقانه در راه پروردگار خویش فداکاری کرد و در راه پیشبرد رسالت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، از خود جان فشانی نشان داد. به گواه دوست و دشمن حضرت علی(علیه السلام)، تجسم کامل حق بود؛ بی آنکه ذرهای پا از آن فراتر نهد یا به قدر سر مویی از مسیر آن خارج شود. پس از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ختمی مرتبت، حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) حجت خدا بر خلق و خلیفهالله هستند و پس از ایشان ائمه معصومین(علیهما السلام) طبق نص الهی حجت خدا در زمین و خلیفهالله و جانشین پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) میباشند. در معارف شیعی متأخر به خلیفه و جانشین خدا بودن ائمه معصومین (علیهم السلام) کمتر توجه و تبیین شده است.
نوزدهم تا بیستویکم ماه مبارک رمضان ایام ضربت خوردن و شهادت حضرت علی(علیه السلام) است که در طول سالهای متمادی شیعیان و محبین خاندان اهل بیت آن را گرامی داشته و هر ساله با برپایی مراسم مختلف در شهادت آن بزرگمرد راه خدا عزاداری میکنند. بازشناسی زندگانی پرمعنا و جاودانه حضرت علی(علیه السلام)، سیره و سبک زندگی ایشان، نحوه شهادتشان به دست جریان جاهل خشکه مقدس و متحجر خوارج از دیدگاه اندیشمندان و بزرگان دینی، حاوی درسهای فراوانی است.
از همین رو لازم است رسانه ملی با استفاده از فرصتهای موجود و ظرفیتهای رسانهای به مناسبت نوزدهم تا بیستویکم ماه مبارک رمضان، ایام ضربت خوردن و شهادت امیرمؤمنان حضرت علی(علیه السلام) - مصادف با 24 الی 26 اردیبهشت به تبیین، تشریح، جهتدهی صحیح، آگاهیبخشی و... در جهت تبیین مقام و جایگاه و سیره ایشان برای مخاطبان بپردازد.
به منظور دستیابی به هدف فوق توجه و استفاده از دیدگاههای رهبران انقلاب اسلامی راهگشا است. در این رابطه تلاش نمودهایم گزیدهای از دیدگاه بزرگان انقلاب اسلامی امام خمینی(رحمت الله علیه)، رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)، استاد مطهری(رحمت الله علیه)، علامه طباطبایی(رحمت الله علیه) و آیت الله العظمی جوادی آملی(دام عزه) را در نوشتار حاضر تدوین نماییم. امید است مورد استفاده برنامهسازان محترم قرار گیرد.
برای دریافت فایل PDF این گزارش پژوهشی کلیک کنید